Puhovski za RTL Direkt / 'Bojim se da pregovori o reformama nisu ozbiljni i da je u pozadini elementarna primitivna matematika'

'Tu se pojavljuju neke, više ili manje utopističke teze i potpuno neodrživa shvaćanja. Čuli smo danas gospođu Maletić koja je doslovce rekla da želi da čitava javna uprava bude u funkciji poduzetništva, što je direktno protuustavno jer Hrvatska nije kapitalistička već socijalna država', poručio je Puhovski

17.11.2015.
22:43
VOYO logo

Politički analitičar Žarko Puhovski u RTL Direktu je komentirao pregovore o reformama između MOST-a, i HDZ-a i SDP-a. Rekao je kako se boji da to nisu ozbiljni razgovori te da je u pozadini elementarna primitivna matematika, doći do '76+' mandata u parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se pojavljuju neke, više ili manje utopističke teze i potpuno neodrživa shvaćanja. Čuli smo danas gospođu Maletić koja je doslovce rekla da želi da čitava javna uprava bude u funkciji poduzetništva, što je direktno protuustavno jer Hrvatska nije kapitalistička već socijalna država. To se priča samo da brže vrijeme, a u međuvremenu se kombiniraju mandati za osvajanje vlasti", poručio je Puhovski.

Po njegovom sudu postoje samo dvije realne mogućnosti. Jedna, malo manja, je ta SDP iskombinira neku većinu, druga nešto veća - da se ide na hitne izbore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo je sigurno da HDZ-ova simpatija obuhvaća većinu ljudi u MOST-u. Ono što je problem je to što gospodin Petrov ne može nastupati kao netko tko govori u ime 59 mandata kao Karamarko i Milanović, nego on govori u ime jedno broja koji sigurno nije broj 19 (mandata). Tu puno izlaza nema", kazao je Puhovski.

Više pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo