ZBOG POPLAVA / Bjelovarsko-bilogorski župan proglasio prirodnu nepogodu za devet gradova i općina

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Štete se prijavljuju općinskim i gradskim povjerenstvima koja ih u roku od 50 dana dostavljaju Županijskom povjerenstvu. Konačnu procjenu šteta Županijsko povjerenstvo u roku od deset dana dostavlja Državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja. Odluku o naknadi za pretrpljenu štetu krajem godine donosi Vlada RH

16.6.2023.
10:02
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić proglasio je prirodnu nepogodu zbog poplave na području Bjelovara, Čazme i Grubišnog Polja te općina Đulovac, Kapela, Nova Rača, Šandrovac, Veliki Grđevac i Veliko Trojstvo.

Odluku o proglašenju župan je donio u četvrtak temeljem zahtjeva gradonačelnika i načelnika tih gradova i općina koji su zahtjev podnijeli na prijedlog gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu štete od prirodnih nepogoda, priopćili su u petak iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štete se prijavljuju općinskim i gradskim povjerenstvima koja ih u roku od 50 dana dostavljaju Županijskom povjerenstvu. Konačnu procjenu šteta Županijsko povjerenstvo u roku od deset dana dostavlja Državnom povjerenstvu koje utvrđuje prijedlog o visini obeštećenja. Odluku o naknadi za pretrpljenu štetu krajem godine donosi Vlada RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo