JOSIPOVIĆ SE NIJE SUZDRŽAVAO, RAZVALIO PO KOLINDI: / 'Ona je u inozemstvu samo simpatična u vezi feštanja... Škoro? Pa on je za nju televizor u boji!'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Ivo Josipović smatra da Kolinda Grabar-Kitarović neće lako obraniti poziciju predsjednika države na predstojećim izborima te da zapravo nema 'suštinski' program

13.12.2019.
16:25
Screenshot: RTL
VOYO logo

Bivši predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović, koji je prije pet godina izgubio od Kolinda Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima za 32.000 glasova, smatra da aktualnoj predsjednici neće biti lako obraniti poziciju, javlja RTL.

"Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki šustinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, ni medije to nije previše zanimalo, bio sam im dosadan, a ona je zabavljala", rekao je u RTL Direktu Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDA NA PREDIZBORNOM SKUPU GOVORILA VOJNICIMA: /

'Njihova vrhovna zapovjednica uvijek je tu u prvim redovima gdje ste vi'

Image
KOLINDA NA PREDIZBORNOM SKUPU GOVORILA VOJNICIMA: /

'Njihova vrhovna zapovjednica uvijek je tu u prvim redovima gdje ste vi'

'Sramoćenje nje i države'

Josipović smatra da se Grabar-Kitarović pogubila u usporedbi prije pet godina i danas.: "Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović se slaže da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali upozorava da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna. "Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro", rekao je

Za Mislava Kolakušića, Josipović tvrdi da je zaigrao na kartu populizma. "On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govoru niti je izvedivo niti moguće, no često neukim ljudima dobro zvuči."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro je 'televizor u boji'

Što se tiče izjave predsjednik Sabora Gordana Jandrokovića koji je rekao da Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Ivo Josipović i Mesić, da postoji "koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika", Josipović je rekao kako misli da Jandroković "konfabulira".

"Mislim da gospodin predsjednik Sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari - političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trik koji Jandroković je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji", rekao je Josipović koji za svog kandidata Zorana Milanovića kaže da je je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, više-manje svejedno s kim će se boriti.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo