PRIJETNJA IZ SAD-A OD KOJE MU NEĆE BITI SVEJEDNO / Što ako Putin upotrijebi nuklearno oružje? 'Zapad bi uništio ruske trupe. Stvarnost bojnog polja s kojom se suočava je nepovratna'

Image
Foto: Profimedia

Petraeus je rekao da će, iako Ukrajina trenutno nije članica NATO-a, i SAD i NATO odgovoriti na novu nuklearnu prijetnju od Putina

3.10.2022.
17:26
Profimedia
VOYO logo

Bivši direktor CIA-e, David Petraeus, upozorio je da će Zapad potpuno uništiti ruske trupe ako predsjednik Vladimir Putin upotrijebi nuklearno oružje, piše Daily Star.

Petraeus vjeruje da bi bilo ozbiljnih posljedica ako bi Putin pribjegao nuklearnom ratu, a pritom je nazvao ruskog predsjednika "očajnim" i rekao da je "stvarnost bojnog polja s kojom se suočava nepovratna" ako on doista ispali svoje oružje za masovno uništenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE SLUTI NA DOBRO /

Zastrašujuća snimka pokazuje konvoj smrti Putinovih elitnih nuklearnih snaga: Ovo bi mogao biti jeziv signal Zapadu...

Image
NE SLUTI NA DOBRO /

Zastrašujuća snimka pokazuje konvoj smrti Putinovih elitnih nuklearnih snaga: Ovo bi mogao biti jeziv signal Zapadu...

'Mora postojati odgovor'

Samo nekoliko dana nakon što je Putin potpisao naredbe za nezakonitu aneksiju dijelova Ukrajine, ruske trupe bile su prisiljene povući se iz strateški važnog područja Lyman, a bivši direktor CIA-e upozorio je da "mora postojati odgovor".

Petraeus je rekao da će, iako Ukrajina trenutno nije članica NATO-a, i SAD i NATO odgovoriti na novu nuklearnu prijetnju od Putina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je toliko užasno da mora postojati odgovor - ne može ostati bez odgovora. Hipotetski, odgovorili bismo vođenjem kolektivnog napora NATO-a koji bi uništio sve ruske konvencionalne snage koje možemo vidjeti i identificirati na bojnom polju, kao i na Krimu i svakom brodu u Crnom moru."

Ukrajina bolje mobilizirala svoje trupe

Što se tiče ukrajinskog rata, Petraeus je također ustvrdio da je predsjednik Volodimir Zelenskij mobilizirao svoje trupe "mnogo bolje" nego Putin svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina je regrutirala, obučila, opremila, organizirala i zaposlila snage neusporedivo bolje od Rusije. Stvarnost bojnog polja s kojom se suočava je, mislim, nepovratna. Nikakva šablonska mobilizacija, što je jedini način da se to opiše; nikakva količina aneksije; nikakva količina čak ni prikrivenih nuklearnih prijetnji ne može ga zapravo izvući iz ove konkretne situacije", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo