OPAČIĆ: / 'Jedinstven je slučaj da netko doslovno padne s Marsa i postane premijer'

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic
27.4.2016.
8:26
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Opačić je u razgovoru za RTL Direkt kazala kako je SDP nakon izbora "u dobroj vjeri pregovarao i pristao na neke mjere na koje HDZ nije pristao.

"Most se tada odlučio za HDZ. HDZ-ovci su bili isti ljudi i prije četiri mjeseca i ne vidim zašto postoji čuđenje bilo koga iz Mosta što se sad to događa s HDZ-ovcima. Most se sada mora nositi sa svojim koalicijskim partnerima koje su sami odabrali. Ono što mene muči je to što veliku cijenu plaćaju građani jer sve se reforme za sada prelamaju preko njihovih leđa", odgovorila je Opačić na pitanje bi li SDP prihvatio formiranje vlade s Mostom ako dođe do preslagivanja vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako nikakvih razgovora na tu temu nije bilo, no poručila je da oni ne bi podržali Tihomira Oreškovića za premijera.

Kritiziranje nasljednice

"Ne, mi imamo svog premijera. Dakle, dogodilo se nešto što se nikada ne događa u demokracijama, a to je da netko tko nije bio na izborima, tko nema legitimitet građana, postane premijer. To je doista jedinstven slučaj, mislim i u cijeloj Europi, da netko doslovno padne s Marsa i postane premijer", izjavila je Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih 100 dana Vlade ocijenila je lošim te je kazala kako im ne treba oporba "jer je imaju u vlastitim redovima".

"Premijer u principu ne radi ništa, pokušava shvatiti nešto o Hrvatskoj jer o njoj ne zna ništa", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirala je i rad svoje nasljednice Bernardice Juretić.

"Vidim da se razmontiravaju neke reforme koje su bile pozdravljene od strane Europske komisije, a to je prije svega okupljanje socijalnih naknada u jednu naknadu", komentirala je SDP-ovka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo