već ga pozvao na tv sučeljavanje / Bitka za čelo HDZ-a: medijski trener bit će protukandidat Karamarku?

Image
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Vinko Vukadin u idućih 13 dana mora skupiti 5.000 potpisa kako bi se mogao postati kandidat za šefa HDZ-a. Ukoliko to uspije, najavio je kako već poziva Tomislava Karamarka na televizijsko sučeljavanje

10.3.2016.
22:25
Dusko Mirkovic/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnji HDZ-ovac i medijski trener Vinko Vukadin, koji je, kaže, pripremao i uvježbavao Tomislava Karamarka za govor u Lisinskom kada je postao šef stranke, mogao bi postati njegov protukandidat u borbi za čelno mjesto HDZ-a, prenosi Jutarnji list. 

"Odlučio sam se upustiti u ovu bitku jer želim pokazati da u HDZ-u ima i drugih ideja, ali i da potaknem mlađe članove da se usude kandidirati. Stranci ne služi na čast da ima samo jednog kandidata. Minimum europskih standarda podrazumijeva da se natječu ljudi s idejama. Mislim da bi za HDZ bilo najbolje da Karamarko i ja svoje ideje sučelimo pred televizijskim kamerama. Zato ga pozivam na TV sučeljavanje", istaknuo je Vukadin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da se članovi stranke ne usuđuju kandidirati za čelnu poziciju jer je u hrvatskim strankama još uvijek previše komunističkog mentaliteta.

HDZ-u zamjera tehničku pripremu stranačke izbore, koji se trebaju održati 17. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Daleko je to od precizne i kvalitetne pripreme izbora. Mi još ne znamo točno ni od kada teku rokovi za prikupljanje potpisa, ali ni ostale uvjete. Postoje li, primjerice, formulari za potpise i kako trebaju izgledati? Ili što je s članovima HDZ-a izvan Hrvatske, vrijede li elektronski potpisi? To su sve stvari koje bi morale biti riješene, a ja u stranci oko toga još ne mogu doći do odgovora", naglasio je i dodao kako je 5.000 previše za prikupiti.

Vukadin je nekada bio predsjednik Uprave Uniqua osiguranja i član uprave Merkur osiguranja, a danas je vlasnik firme koja se bavi poslovnom edukacijom te često drži seminare raznim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije par godine je na stranačkoj klauzuri u Opatiji održao predavanje o umijeću javnog nastupa. Kazao je za Jutarnji kako je to učinio na poziv predsjednika HDZ-a. Tada je za Karamarka rekao da ukoliko želi biti dobar govornik, mora popraviti nejasan izgovor, položaj tijela i način gledanja u kameru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo