'Bio je zdrav, a došao je iz škole i umro mi na rukama'

Trinaestogodišnji Vjekoslav Jurjević iz Benkovca došao je kući iz škole. Legao je na kauč, povratio i ubrzo ostao bez svijesti. Više se nije probudio.

4.12.2009.
0:42
VOYO logo

Trinaestogodišnji dječak Vjekoslav Jurjević iz Benkovca u srijedu poslijepodne iznenada je preminuo na rukama svojih roditelja.

Tragedija se dogodila nakon što se dječak, inače učenik sedmog razreda benkovačke osnovne škole, s nastave vratio kući. Iz čista mira odjednom mu je pozlilo i izdahnuo je na rukama ocu Ivanu. Otac tvrdi kako mu sin nikada nije bolovao, a da su mu liječnici iz zadarske Opće bolnice javili da je uzrok smrti zatajenje srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko dana osvojio je u ribolovu u Kupu Krševan drugo mjesto, a sa svojom rukometnom ekipom nedavno je na jednom turniru također nagrađen. Igrao je i nogomet, a svirao je i gitaru. Bio je zdrav i prekrasan dječak", kroz suze je ispričala majka Slavka.

Rekla je da se Vjekoslav nikad nije žalio te da mu ni na jednom liječničkom pregledu, a morao ih obavljati jer se bavio sportom, nisu utvrdili nikakve probleme sa srcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratio se iz škole i rekao kako mu je pozlilo. Legao je na kauč, povratio je i potom ubrzo ostao bez svijesti. Sve se dogodilo u minuti", ispričala je Slavka Jurjević.

Nakon što je dječaku pozlilo, i obitelj i susjedi zvali su hitnu medicinsku pomoć. Liječnici su Vjekoslava Jurjevića neuspješno dulje vrijeme pokušavali reanimirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obdukcijom u Općoj bolnici je, kako doznaje Večernji list, utvrđeno da je uzrok smrti trinaestogodišnjeg Vjekoslava zastoj srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo