USPJEŠNA PROVJERA U PULI / Bilićeva družina položila prvi ispit

Image
Foto: RTL

Kao što je i najavio, izbornik Bilić na teren je poslao kombiniranu postavu, a priliku su uglavnom dobili igrači koji ili tek moraju osigurati mjesto među 23, ili se bore za prvi sastav.

25.5.2012.
22:15
RTL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je odradila prvi ispit uoči Eura u Poljskoj i Ukrajini. Pred osam tisuća gledatelja na stadionu Aldo Drosina u Puli 'kockasti' su rutinirano pobijedili Estoniju 3:1 golovima Ćorluke, Kalinića i Vukojevića, dok je za goste zabio Vassiljev. Bila je ovo i posljednja utakmica SlavenaBilića na hrvatskim travnjacima u ulozi izbornika reprezentacije.

Kao što je i najavio, izbornik Bilić na teren je poslao kombiniranu postavu, a priliku su uglavnom dobili igrači koji ili tek moraju osigurati mjesto među 23, ili se bore za prvi sastav. Nešto ozbiljniju kombinaciju postavio je izbornik u zadnjoj liniji, jer obrana s Vidom, Ćorlukom, Schildenfeldom i Strinićem ozbiljno konkurira za start Eura protiv Iraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon početnog ispitivanja snaga Hrvatska je zavladala travnjakom, a plodovi atraktivne i napadačke igre vrlo brzo su stigli. IvoIličević izveo je u 16. minuti slobodan udarac s desne strane, a nesigurnu intervenciju estonske obrane odlično je iskoristio privremeni kapetan VedranĆorluka.

Image
Foto: PIXSELL

Postignuti pogodak dodatno je motivirao 'kockaste' pa su se napadi pred golom Pareika redali kao na pokretnoj traci. Posebno su raspoloženi bili IvanPerišić i Ivo Iličević čiji su centaršutevi unosili paniku u gostujuće redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti hrvatski su reprezentativci ponovno digli navijače na noge. Eduardo je u gotovo bezizlaznoj situaciji sjajno petom proigrao Perišića, veznjak Borussije odlično ubacuje pred gol, a NikolaKalinić bez većih problema pogađa praznu mrežu. Nakon drugog pogotka pao je ritam utakmice, a u par navrata zaprijetili su i Estonci.

Izbornik je na odmoru obavio tri izmjene, u igru su ušli Šimunić, Vukojević i Kranjčar, dok su u svlačionici ostali Schildenfeld, Dujmović i Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Pričuve nisu donijele prevagu na početku drugog dijela, 'kockasti' su i dalje imali jalovu inicijativu, a utakmica se polako pretvorila u bitku na sredini terena. Nakon sata igre Bilić je iz igre izvadio Eduarda i vrlo dobrog Iličevića, a na travnjak poslao Mandžukića i Rakitića.

U finišu dvoboja probudio se Niko Kranjčar. Veznjak Spursa nekoliko je puta zaprijetio gostujućim vratima, a bio je i začetnik trećeg hrvatskog gola. Sjajnim je dodavanjem uposlio Vrsaljka koji šalje idealnu povratnu loptu za Ognjena Vukojevića i 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image
Foto: PIXSELL


Nažalost, nakon povećanja vodstva pala je koncentracija Bilićevim izabranicima što su Estonci nemilosrdno iskoristili. Vassiljev je izveo slobodni udarac u 83. minuti, lopta je okrznula Rakitića, prevarila Subašića i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj u Puli trebao je olakšati izborniku donošenje odluke o tome koga će voditi na Euro, a koga ostaviti kući. Međutim, nakon 90 minuta protiv Estonije izgleda kako Bilića čeka teži posao nego je očekivao. Čini nam se kako je ovaj pripremni susret najbolje iskoristio Iličević, a svoje šanse da vidi Poljsku i Ukrajinu povećao je i Kalinić. Sve u svemu, ne bismo bili u izbornikovoj koži...

HRVATSKA - ESTONIJA 3:1 (2:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Ćorluka (16), 2:0 Kalinić (20), 3:0 Vukojević (81), 3:1 Vasiljev (83)

HRVATSKA: Subašić - Vida, Ćorluka (Vrsaljko, 79), Schieldenfeld (Šimunić, 46),Strinić - Perišić (Kranjčar, 46), Dujmović (Vukojević, 45), Badelj, Iličević (Rakitić, 60)- Kalinić, Eduardo (Mandžukić, 60)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESTONIJA: Pareeiko, Šišov, Konsa (Kams, 62), Vasiljev, Kiidron (Stepanov, 46), Dimitrijev, Klavan, Kruglov, Kink (Vunk, 73), Oper (Tamm, 58), Ojaama (Saag, 58).

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo