POSTAJE POMALO NADREALNO / Bijeli Božić postaje samo naziv filma koji smo nekoć gledali: Ni priroda više ne zna koji je mjesec... Anti su procvale ruže

Tko god je prošao dubrovačkom Batalom morao je primijetiti vrt Ante (96) i Darinke Bilopavlović (94). U proljeće zasja punim sjajem, ali obojao se i sada. Ante je ovih dana ubrao dvije ruže

27.12.2023.
18:46
VOYO logo

Na Hvaru 17, u Zagrebu i Vinkovcima 16, u Zadru i Šibeniku 15 stupnjeva. Tako je dan nakon Božića bilo ne u Kaliforniji nego u Hrvatskoj.

Usred zime nam je došlo proljeće, i to takvo da su počele cvjetati ruže, piše Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko god je prošao dubrovačkom Batalom morao je primijetiti vrt Ante (96) i Darinke Bilopavlović (94). U proljeće zasja punim sjajem, ali obojao se i sada. Ante je ovih dana ubrao dvije ruže.

"Jedna crvena i žuta - baš je procvjetala! To je nevjerojatno. Zima je ova baš jako topla jer prošle godine u ovo doba smo zaštitili mrežama", rekao je Ante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, nisu samo ruže požurile. Pojavili su se i ostali vjesnici proljeća. Jer ni priroda više ne zna koji je dan, ni mjesec. Božić u kratkim rukavima iznenadio je i nas, a kamoli turiste koji su došli u Hrvatsku na zimske praznike.

Image
DA SE NE BACI /

Božić prošao, hrpa hrane ostala: Stručnjaci savjetuju kako da vam meso, prilozi i kolači što dulje potraju

Image
DA SE NE BACI /

Božić prošao, hrpa hrane ostala: Stručnjaci savjetuju kako da vam meso, prilozi i kolači što dulje potraju

Stranci uživaju u visokim temperaturama

"Ja ne pamtim ovako iskreno, uvijek bilo blizu snijega i mrzlo, dosta hladno tako da ovaj put je baš jako toplo i stvarno nemam ništa protiv toga!", komentirao je Nikola Gjorgijev iz Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno je u Japanu ispod pet stupnjeva, ledeno je! Meni je prekrasno na 16 stupnjeva", rekla je Nozomi iz Japana.

Afik iz Malezije ne žali se što je samo u majici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako puše vjetar, U Dubrovniku je 14 Celzija, baš kao i temperatura mora.

"Ja pamtim kad je bio i snijeg i sunce i kad smo za Uskrs nosili bunde a kad smo za Božić nosili deboto ljetne haljine. I mislim, meni ništa ovo nije neobično", kaže Tihana Klešović koja se doselila u Dubrovnik prije 54 godine i to zbog ljubavi. A onda se zaljubila u Grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu nisu baš navikli na 15 stupnjeva na Štefanje. Ali, s obzirom na to da je i Djedica počeo dolaziti na motoru, očekujemo ga uskoro i na dasci za surfanje, jer kako je krenulo, Bijeli Božić će postati samo još jedan film koji smo nekada znali gledati na televiziji.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo