NEMA SANKCIJA / Važna obavijest za motocikliste: Obavite besplatan pregled vozila, provjerite gdje i kada

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila

19.4.2024.
14:59
Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Na području cijele Hrvatske od 22. do 27. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija 'Dani tehničke ispravnosti motocikala'. Tako će svi vlasnici ljubimaca na dva kotača moći obaviti kontrolu u stanicama za tehnički pregled. Iz policije kažu kako je akcija prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da pravovremeno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Kontrolirat će se tehničko stanje vozila ili stanje pojedinih sklopova s naglaskom na stanje kočnica i svjetlosne signalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave na pregledu sa zamolbom da se njihovo vozilo pregleda  i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Image
MOŽE BITI OPASNO /

Koliki treba biti tlak u gumama i kako ga provjeriti? Prometni stručnjak objasnio detalje

Image
MOŽE BITI OPASNO /

Koliki treba biti tlak u gumama i kako ga provjeriti? Prometni stručnjak objasnio detalje

"Kao što nam je svima poznato motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, a dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila. Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije", priopćili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis, poručuju iz policije. Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO: Dubai paraliziran poplavama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo