Bernardić: Cijenim sve SDP-ovce; Voditelj: I lažljivce?

Na sučeljavanju u Varšavskoj ulici Bernardić je izbjegao odgovore na pitanja poštuje li i lažljivce u SDP-u koji mu podmeću, a Jelušić je kazao da Bandić treba odstupiti.

28.5.2010.
15:14
VOYO logo

Na sučeljavanju na Radiju 101, koje je uslijedilo niti pola sata nakon presice Ive Jelušića u Praškoj 2, glavna tema je bila ostavka Jurice Meića na mjesto šefa Gradskog izbornog povjerenstva.

arti-201005280170006Jelušićev protukandidat Davor Bernardić se našao u nezgodnoj situaciji jer je voditelj iz njegovog ponavljanja da "cijeni svakog člana SDP-a" i da je ono što je Meić napisao laž i podmetanje, zaključio da Bernardić cijeni i ljude koji lažu i podmeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto cijenite čovjeka koji laže?", pitao je Bernardića. "Sve svoje kolega cijenim", odgovara SDP-ovac. "Za vas je dovoljno da netko bude u SDP-u da biste ga vi cijenili?", tražio je voditelj da pojasni. "Ne mislim da je članstvo u SDP-u alibi za takvo ponašanje, ali ne pridajem mu veliku važnost".

Jelušić je kazao da se ne smiju tolerirati laži i podmetanja u SDP-u, no da "ako se govori istina, onda to nije podmetanje". "Bilo je podmetanja i meni. Izašla su dva filma: u jednom se na ružni način problematizira moj zavičaj, kao da čovjek može birati gdje je rođen, a u drugom progovaram iz Hitlerovih usta. No, stisnuo sam zube", kaže Jelušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelušić: Bandić treba odstupiti

Njegova je, pak, 'slavna' točka bila Varšavska ulica, jer ga je voditelj pitao nije li i on odgovoran za sporni prilaz garaži u vlasništvu Hoto grupe. "Nitko ne može biti amnestiran, ali nije svačija odgovornost ista", kazao je Jelušić. Na pitanje zaslužuje li Milan Bandić biti gradonačelnik kazao je kako je njegovo "osobno mišljenje da to ne može više raditi", ali i da o gradonačelniku odlučuju građani na izborima.

Bernardić se nije izjasnio, samo je ponovio kako gradonačelnik mora surađivati sa Skupštinom, ali i da treba promijeniti kriterije za pokretanje referenduma o gradonačelnikovom opozivu. U postojećim uvjetima za pokretanje referenduma, podsjetimo, gotovo je nemoguće smijeniti gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005280055006 arti-201005270405006 arti-201005280110006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo