Bebić brani Hebranga: Neka kaže što misli!

Čini se da će HDZ-ovac Andrija Hebrang itekako morati pojašnjavati što je točno mislio kad je u knjigu žalosti za Brodarcem upisao da njegova smrt 'pokazuje da ova zemlja ide pogrešnim smjerom'

14.7.2011.
15:19
VOYO logo

Iako u srijedu nije želio komentirati riječi koje je Andrija Hebrang upisao u saborsku knjigu žalosti za Đuru Brodarca, Vladimir Šeks danas je ipak progovorio. Doduše, bio je škrt na riječima, ali je protivljenje Hebrangovom mišljenju jasno iznio.

"Riječi Andrije Hebranga da Republika Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, napisane u knjigu žalosti povodom smrti Đure Brodarca, nisu točne i politički su štetne", rekao je za Jutarnji list Šeks dodajući kako će o tome raspravljati na stranačkim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hebrang je u knjigu žalosti za Đurom Brodarcem napisao "tragedija je hrvatske države da ti branitelj, general i junak Domovinskog rata bolestan ulaziš u hrvatski zatvor s lisicama na rukama. Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja, koju smo zajedno stvarali, ide pogrešnim smjerom".

Bebić je protiv sankcija

Predsjednik Sabora Luka Bebić je kazao kako ne može komentirati u kojem smjeru ide Hrvatska, ali ne slaže se sa Šeksom po pitanju sankcija za Hebranga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam bio suzdržan kad se radi o tome da bi nekome trebalo prigovarati za izraženo mišljenje. I u ovom slučaju nisam za to da se, ne znam tko je to najavio, poduzimaju neke posebne mjere oko toga ako se u nekim stvarima ne slažemo", izjavio je novinarima u Saboru Luka Bebić. specijal-201012070191004-Đuro Brodarac

Vezani članci:

arti-201107140251006 arti-201107130816006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo