'ako izrazi želju' / Bauk o mogućem povratku Milanovića: 'Ako bi se kandidirao za predsjednika, ja bih to podržao'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Kada i ako izrazi takvu želju i kad se u SDP-u otvori ta tema, ja bih bio jedan od onih koji bi zagovarao tu opciju'

26.12.2018.
17:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a za Jutarnji list je komentirao mogući kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika Republike te kazao kako bi volio da se vrati u politiku.

"Volio bih da njegov možebitan povratak bude vezan uz jačanje SDP-a", kazao je Bauk te konstantirao kako bi Milanović bio bolji predsjednik nego Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da bi bio najbolji, morao bi na neki način izraziti tu želju. Kada i ako izrazi takvu želju i kad se u SDP-u otvori ta tema, ja bih bio jedan od onih koji bi zagovarao tu opciju. A hoće li se to dogoditi i hoće li većina u stranci tako odlučiti, to tek treba vidjeti. 

Ako bih u tom razmišljanju ostao u manjini, podržao bih onog kandidata za kojeg se većina u SDP-u na koncu odluči. Ako stranka odluči podržati nekog nezavisnog kandidata, i njega bih podržao. Podržao bih i našeg člana koji se odluči kandidirati kao nezavisan uz suglasnost stranke, kako predviđa i naš Statut", kazao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje mislim da naš kandidat ili kandidatkinja mora biti onaj koji a) želi biti kandidat i koji b) može ostvariti najbolji rezultat. Ako je to Zoran, onda mi je logično da to bude on. Ako je to netko drugi, neka bude taj drugi. Ako je to u formi nezavisnog kandidata, neka i to bude, ionako izabrani predsjednik mora izaći iz stranke", kazao je Bauk za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo