'nepoštivanje institucija' / Banožić kaže da je Milanović pokušao od javnosti zataškati susret s Dodikom

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik Republike Srpske na Hvar je stigao helikopterom, na što je Banožić rekao da je Kontrola zračne plovidbe vjerojatno dobila određenu informaciju tako da nije bilo potrebe za bilo kakvim reakcijama

27.7.2023.
22:41
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić kazao je u četvrtak da MORH nije bio informiran o dolasku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar gdje se sastao s predsjednikom Zoranom Milanovićem, predsjednika proziva da je htio taj susret "zataškati od javnosti".

"Diplomatska nota je trebala biti upućena Ministarstvu vanjskih poslova, temeljem toga bi Ministarstvo obrane dalo svoje mišljenje. Na taj način bi i ostala tijela bila upućena što ovdje nije bio slučaj", rekao je ministar za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Milanović ranije je u priopćenju naveo da je o dolasku Milorada Dodika bilo obaviješteno Ministarstvo unutarnjih poslova.

"MUP je postupio po proceduri, osigurao i proveo graničnu kontrolu prilikom dolaska gospodina Dodika u Hrvatsku budući da je dolazio iz BiH koja nije članica Schengena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'sve po proceduri' /

Milanović kaže da je Plenkovićevo 'neznanje' o dolasku Dodika bezobrazna manipulacija. Prokomentirao slučaj

Image
'sve po proceduri' /

Milanović kaže da je Plenkovićevo 'neznanje' o dolasku Dodika bezobrazna manipulacija. Prokomentirao slučaj

No, ministar obrane taj potez smatra nedovoljnim te ga je nazvao "davanjem minimalnih informacija".

"Htjela se zadovoljiti neka procedura, a sve vodi tome da je htio ovaj susret zataškati od javnosti. Činjenica da je ovo samo još jedan oblik nepoštivanja institucija Hrvatske, ali i svih onih koji bi trebali obavljati kvalitetno svoje zadaće", rekao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Srpske na Hvar je stigao helikopterom, na što je Banožić rekao da je Kontrola zračne plovidbe vjerojatno dobila određenu informaciju tako da nije bilo potrebe za bilo kakvim reakcijama.

MIG-ovi se podižu onda kada nije moguće identificirati objekt putem radarskih sustava, dodao je ministar, koji tvrdi da je hrvatski zračni prostor siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Banožićev 'najpopularniji portal' danas je platforma sa seks igračkama. Ovo su još neki biseri ministrova priručnika

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo