SINJSKI TRILER / Baka organizirala otmicu unuke, pomagala joj policajka: Osuđena na godinu dana zatvora

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell/Ilustracija

Otmičari su unuku izbacili iz kombija u kamenolomu, gdje su je trebala slučajno spasiti dva okrivljenika, ali prije njih je došla policija i otkrila plan

1.5.2024.
16:31
Slavko Midžor/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

U Splitu su na uvjetne kazne zatvora osuđeni 75-godišnja umirovljenica iz mjesta kod Sinja te još šest okrivljenika koji su sudjelovali u otmici njezine unuke koju je htjela spasiti droge i lošeg društva. Među njima je i jedna policajka. Baka je tražila od drugookrivljene da unuku prestraši nekakvom akcijom kako bi promijenila stil života i vratila se živjeti s njom, donosi Dalmatinski portal.

Sve se odvilo 2020. godine u veljači, kada je troje okrivljenika usred noći upalo u stan u Splitu. Sa sobom su nosili replike pištolja, elektrošoker, a na glavu su stavile fantomke. Te je noći u stanu bila i još jedna od okrivljenih osoba koja je dojavljivala informacije i brinula da vrata stana ostanu otključana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa koja je uletjela u stan, odvela je unuku i njene prijateljice i ubacila ih u kombi koji je unajmila baka. Izbacili su ih iz kombija kada su došli u kamenolom blizu Dicma i zavezali im ruke, a onda su trebala doći još dva okrivljenika koja bi ih, kao, slučajno spasila. Ipak, nenadano umjesto okrivljenika došla je policija koju je pozvao zaštitar.

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Berlinska policija na nogama: U nekoliko dana nekoliko pokušaja otmice djece. Čuvaju se škole

Image
ŠTO SE DOGAĐA? /

Berlinska policija na nogama: U nekoliko dana nekoliko pokušaja otmice djece. Čuvaju se škole

Svi su priznali djelo, a baka smatra da je uspjela ostvariti cilj i spasiti svoju unuku od droge i lošeg društva. Baka tvrdi da je unuka sada druga osoba. Za otmicu najviše krivi sebe, a baka je za "genijalan" plan osuđena na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, a ostali po osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Situacija izmiče kontroli! Pogledajte okršaj policije i prosvjednika na sveučilištima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo