IZBORI U HDZ-u 17. OŽUJKA / Bačić: 'Utakmica će biti ravnopravna za sve kandidate. Plenković je najbolje rješenje za HDZ i Hrvatsku'

'HDZ će pokazati da je daleko najdemokratskija stranka u Hrvatskoj', poručio je Bačić

15.1.2020.
22:24
VOYO logo

U Saboru traje rasprava o opozivu ministrice znanosti i obrazovanja iz HNS-ove kvote Blaženke Divjak, a gost RTL Direkta bio je predsjednik Kluba saborskih zastupnika  HDZ-a Branko Bačić.

Bačić je u razgovoru s RTL-ovim reporterom Goranom Latkovićem podsjetio da je pitanje odgovornosti Divjak prošlo na stranačkim tijelima i na Klubu zastupnika te da nije bilo disonantnih tonova oko podrške premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću da se ne dopusti opoziv ministrice.

''Mi u HDZ-u nećemo podržati prijedlog SDP-a'', istaknuo je Bačić, ali mnogi se pitaju hoće li Divjak ipak ''pasti'' s obzirom na to da su neki zastupnici ne samo iz redova koalicijskih partnera, nego i samoga HDZ-a, poput Lovre Kuščevića, njezina bivšeg kolege u Plenkovićevoj Vladi, dali naslutiti da njoj tamo - nije mjesto.

''Kuščević nije rekao da će glasati za opoziv, već je rekao da će poslušati raspravu i potom donijeti konačnu odluku'', kazao je Bačić, a što se tiče kolega iz Kluba zastupnika Milana Bandića Bačić smatra da s njima neće biti problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U stalnom sam kontaktu s koalicijskim partnerima, pa i s njima, i oni će jednoglasno podržati Divjak'', kazao je Bačić i prisnažio: ''U petak će na glasanju Divjak ne samo ostati zbog naše podrške, nego i zato što SDP treba skupiti 76 ruku, a vidjet ćete u petak rezultat njihove snage''.

Ipak, u HDZ-u, bez obzira na ishod oko Divjak, baš i nije sve tako idilično. Čekaju se unutarstranački izbori za koje smo danas napokon saznali da će biti 17. ožujka, a Bačić poručuje: ''HDZ će pokazati da smo u tom izbornom smislu sa svojim Statutom daleko najdemokratskija stranka u Hrvatskoj''.

Sve je više kandidata za čelo HDZ-a, a Bačić uvjerava: ''Vodstvo stranke napravit će da svi kandidati budu jednaki''.

On je uvjeren da će svaki član HDZ-a mjeriti predsjednika stranke, ali drži da je i aktualni predsjednik pravo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava napao je Plenkovića i krenuo u borbu protiv njega. "Plenković vodi HDZ u pogrešnom smjeru, zato sam sada još motiviraniji za unutarstranačke izbore", kazao je Penava za Hrvatski tjednik.

Bačić, baš kao ni premijer jutros, taj intervju, kaže, nije čitao. Vidio je samo naslovnicu, a Penavinu ambiciju za kandidaturom smatra legitimnom, ali nije siguran o kojoj se poziciji radi. Utakmica će, ponovio je, biti ravnopravna te je zaključio: ''Andrej Plenković je najbolje rješenje za HDZ i Hrvatsku''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo