'VUKOVAR JE HRVATSKA' / Plenković: Prisjećamo se heroja kojima cijela Hrvatska duguje; Penava: Da odgovorni nisu odgovarali je ogromna sramota

Što se tiče zločina, i Državno odvjetništvo je reklo da je šestina osuđenih s vukovarskog područja, više je od sto presuda. Nažalost dio počinitelja nije dostupan hrvatskom pravosuđu, s tim se problemom suočavamo stalno, poručio je Plenković

18.11.2021.
10:24
VOYO logo

“Prisjećamo se heroja kojima cijela Hrvatska duguje. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar”, rekao je premijer Andrej Plenković i dodao: “Želimo da Vukovar ima budućnost kakvu su zaslužili oni koji su za Hrvatsku dali najviše, a mi ćemo to nagraditi djelima u godinama pred nama. Velika zahvalnost i poštovanje prema svima koji su i ovdje dali život za slobodu Hrvatske.

Poručio je da se još uvijek traga za više od 1800 nestalih. Vlada radi na tome da dobije podatke od Srbije. “Ustrajat ćemo u tome prije svega s obiteljima nestalih, udrugama i onima koji su jer ne znaju sudbinu svojih propatili puno, pate i danas. Što se tiče zločina, i Državno odvjetništvo je reklo da je šestina osuđenih s vukovarskog područja, više je od sto presuda. Nažalost dio počinitelja nije dostupan hrvatskom pravosuđu, s tim se problemom suočavamo stalno”, poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SVE BIH PONOVIO, ALI NE BIH VIŠE BIO RAMBO' /

Braća iz Zagreba otišla braniti Vukovar i preživjela strahote logora: 'Bilo je krvi. Srce mi je skoro stalo...'

Image
'SVE BIH PONOVIO, ALI NE BIH VIŠE BIO RAMBO' /

Braća iz Zagreba otišla braniti Vukovar i preživjela strahote logora: 'Bilo je krvi. Srce mi je skoro stalo...'

Penava: Da odgovorni nisu odgovarali je ogromna sramota

“Vukovar danas mora dominirati u medijima. Volio bih da u našim mislima bude isključivo Vukovar i da u mislima budemo s onima kojih više nema i onima koji su pridonijeli obrani grada. Da odgovorni nisu odgovarali pred pravosuđem ove države je ogromna sramota i govori o tome kakvi smo ljudi. Svi nosimo odgovornost za današnju situaciju u društvu”, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Jandroković: Pamtimo žrtvu, ali okrećemo se budućnosti

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković stigao je Vukovar pokloniti se žrtvama palima u obrani Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prošlo je 30 godina, ali sjećanja su i dalje živa, Hrvati će zauvijek pamtiti Vukovar. Iskazujemo poštovanje gradu, prisjećamo se žrtava. Zlu se treba suprotstaviti, onima koji su takli u hrvatski narod tad se moralo suprotstaviti. Zahvalni smo herojima rata, pamtimo žrtvu, ali okrećemo se budućnosti", poručio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo