Što joj se dogodilo? / Analitičari za RTL o Grabar-Kitarović: 'Izgubila je kontakt s realnošću. Bila je drukčija prije 10 godina''

Image
Foto: RTL

Ne slažu se svi kako se radi o 'sabotaži HDZ-a'. Macan misli kako se ovdje samo radi o neiskustvu i 'šlampavosti'

22.12.2019.
21:01
RTL
VOYO logo

U studiju RTL-a analitičari Žarko Puhovski, Krešimir Macan i Nino Raspudić komentirali su ponašanje Kolinde Grabar-Kitarović. 

Na pitanje je li riječ o sabotaži unutar HDZ-a, Puhovski je rekao kako je to otpočetka govorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka sam govorio da je bilo sabotaže u HDZ-u. Zadnjih nekoliko dana su se uspjeli 'skockati'. Prodali su najgoreg kandidata na drugome mjestu. Veliki uspjeh HDZ-a, nije moja velika želja, ali dajem velike šanse za dalje jer su kao stranka jaki", rekao je Puhovski. 

Objasnio je kako nisu toliko važne političke pogreške, koliko je indikativna potpuna dezorijentacija Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu čak toliko važne političke pogreške. Meni se čine indikativne pogreške potpune dezorijentacije. Ona je rekla da je odmah nakon reintegracije djecu vodila u Vukovar, djecu koja se tada nisu ni rodila! Rekla je i da je Hrvatska bila pod 3 totalitarna režima. Rekla je nevjerojatne stvari jer je izgubila kontakt s realnošću. Bila je drukčija osoba prije 10 godina, čini se da je problem u tome što se panično boji Zorana Milanovića", objasnio je Puhovski.

Krešimir Macan pojasnio je kako se ne radi o sabotaži, već o 'šlampavosti'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najčešće je to šlampavost. Ako imate raštiman orkestar, svatko svira svoju dionicu najbolje i to zvuči katastrofalno prema van i imate dirigenta koji se isto izgubi (...). Tu se radi o pogrešci i neiskustvu. Neke stvari radite na brzinu, niste uigrani pa vam se dogodi da ste dali van neuređenu verziju govora. Ona je očigledno iscrpljena", kazao je Macan. 

"Ne 'kreše' plaće, ne radi nepopularne stvari. Ima veliku medijska vidljivost, dobila je 10 posto manje glasova - 37,22 posto  - nego prije 5 godina. Josipović je tada imao veliki podbačaj. Mogao ju je odlomiti i Kujundžić", zaključio je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo