glumište ožalošćeno / Ana Karić kao jedna od najvećih hrvatskih glumica u povijesti

Nema više dive Ane Karić, a hrvatsko glumište ostalo je i bez legende Borisa Buzančića. O praznini koja je za njima ostala Antoniji Mandić govore njihovi kolege!

10.10.2014.
19:15
VOYO logo

Ana Karić ostat će zapamćena kao jedna od najvećih hrvatskih glumica u povijesti. Bez obzira govori li se o teatru ili filmu. Njezini kolege još ne mogu vjerovati da je više nema.

"Uopće ne znam... ta scena bez Ane će biti nešto sasvim drugo. Ona je ikona u nekom umjetničkom smislu. Ona stvarno je diva. Za mene najveća", rekla je glumica Nina Violić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Anom Karić ne mogu se oprostiti. Ona je za mene tu i uvijek će tu ostati. Uvijek je uz sebe zadržala tu ženstvenost, tako rijetku u hrvatskom glumištu", kazala je dramaturginja Mani Gotovac.

Njezina posljednja filmska uloga ona je Helene u 'Noćnim brodovima' Igora Mirkovića. Za  romantičnu priču o posljednjoj ljubavi dobila je i prvu Zlatnu arenu pulskog filmskog festivala za najbolju žensku ulogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dan njezina rođendana smo snimali scenu u kojoj ona hoda po jednom rubu balkona na visini od 10 metara. Bez dublera, bez kaskadera i bez dodatne zaštite. Ja ne znam nikog drugog tko je to radio sa 70 godina i mislim da to puno govori o njezinoj kondiciji i predanosti onome što radi", prisjetio se Mirković.

Isto jučer, ali nekoliko sati ranije, u 85. godini je umro Boris Buzančić. Osim glumačke karijere, ostat će poznat i kao prvi gradonačelnik Zagreba od hrvatske samostalnosti. Glumio je u kazalištu, televiziji i filmu, a ostao je najpoznatiji po ulozi Dotura Vice, splitskog gradonačelnika u seriji 'Velo misto'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje glumačkih velikana nakon kojih ništa neće biti isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo