Amerikanacu prijevarom 50 000 dolara otišlo u Hrvatsku

S Huangovog on-line računa novac je uplaćen u dvije banke u Hrvatskoj, a iznos od 50 tisuća dolara u cijelosti je podignut.

21.2.2010.
13:25
VOYO logo

Zbog 50.000 dolara koji su mu na prijevaru s računa prebačeni u dvije banke u Hrvatskoj američki poduzetnik kineskog podrijetla Fan Bao Huang podnio je tužbu protiv američke banke Bank of America.

Ta banka još od ljeta prošle godine odbija refundirati Huangu novac zbog čega je do svojih sredstava morao krenuti sudskim putem. Iz banke, piše Novi list, negiraju bilo kakve nepravilnosti u njihovom poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Huang je, kako stoji u tužbi o kojoj će raspravljati sud u Los Angelesu, klijent Bank of America još od 2003. godine. Prije tri godine banka ga je uvjerila u nužnost otvaranja on-line računa, a objašnjeno mu je kako je riječ o "najsigurnijem načinu bankarskih transakcija i informacijskih kanala koji su ikada razvijeni".

No u lipnju prošle godine banka je realizirala dva novčana transfera za koje su izdani lažni nalozi. Radilo se 50.000 i 99.100 dolara koji su skinuti s Huangovog on-line računa i uplaćeni u dvije banke u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je nesretni Huang uspio reagirati 50.000 dolara već prebačeno u banku u Hrvatskoj u kojoj je cijeli iznos i podignut, stoji u tužbi. Drugi iznos, od 99.100 dolara Huang je uspio vratiti s time da je morao platiti 30 dolara za tu bankovnu transakciju.

Prema informacijama iz Bank of America, što ih prenose američki mediji, sigurnost njihovog poslovanja, kako je pokazala interna istraga, nije bila ugložena i problem se vjerojatno pojavio na Huangovom kompjutoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužbi se podsjeća i da je banka Huangu predložila nova sigurnosna rješenja za on-line poslovanje još u svibnju prošle godine, no ona su ugrađena tek nakon prijevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo