GUŽVA U SPLITU / Američki mornari zakoračili na hrvatsko tlo: provjerili smo kako se provode i koliko troše

Drugog dana kako je jedan od najvećih nosača zrakoplova, američki Harry S. Truman usidren pred Splitom, članovi posade zakoračili su na hrvatsko tlo. A to znači potrošnja i to velika od koje bi cijela Dalmacija mogla zaraditi čak 28 milijuna kuna

6.12.2015.
19:08
VOYO logo

Dok je USS Truman osamljen na pučini, na splitskoj Rivi bila je gužva. Grad podno Marjana dobio je više od novih gostiju. 

"Jako mi se sviđa, ovdje je sve slatko, želim živjeti ovdje. Svi su prema nama ljubazni i dragi", rekla nam je članica posade Idiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sinoć smo bili u provodu, jeli smo, pili, bilo je fenomenalno", smatra Ashon.

Grad je kao u ljetnoj sezoni ponovno prepun američkih turista, a osim prirodnih ljepota i ludih izlazaka pohrlili su na domaće specijalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posjetili su, sve su kupovali - i džemove i pršute i maslinovo ulje i likere. Sve ih zanima i sve im je dobro", ispričala nam jedna prodavačica. 

A osim ugostitelja koji su objeručke prihvatili pridošlice sa najvećeg nosača aviona, zadovoljno ruke trljaju i taksisti, čiji taksimetri ne prestaju raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani isto pozdravljaju dolazak mornara i znaju što je najbitnije za grad. 

"Oni će ostaviti ipak jedan određeni iznos novaca, pogotovo u ovo vrijeme kada je njima jako interesantno, kad su božićni blagdani", smatra Ljubica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posada Trumana vratit će se na brod lakša za otprilike 28 milijuna kuna, koliko se procjenjuje da će potrošiti u Splitu.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo