14 HRVATA USTEDJELO 1,7 MILIJARDI / Morat ce podnijeti racune USKOK-u

14 gradana Hrvatske koji imaju racune s ustedevinom od 1,7 milijardi kuna u zemljama EU mora u sljedecih 10 dana Poreznoj upravi i USKOKU dokazati porijeklo novca kojim su stekli toliku ustedevinu.

10.5.2015.
19:57
VOYO logo

Oni su samo na kamatama prosle godine dobili 50 milijuna kuna, doznaje Dnevnik Nove TV. Ako se, primjerice, uzme kamata od 5 posto, dolazi se do moguce ustedevine 14 Hrvata s „sumnjivom ustedevinom“ od 1,7 milijardi kuna, doznaje Dnevnik.hr.

Hrvatska je kao clanica EU dobila podatke iz 19 zemlja o racunima koje imaju gradani nase zemlje. Svi oni morat ce ubrzo sluzbama reci gdje su platili porez na stednju. No, poreznicima i istraziteljima ipak je vaznije doznati porijeklo te imovine. Stoga su izdvojili 20 racuna s najvecim iznosima i kod njih 14, usporedivanjem baza podataka, dosli do prvih indicija da je gotovo nemoguce da su isti uspjeli sa svojim primanjima zivjeti i toliko ustedjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U, za njih najgorem scenariju, drzava im moze oduzeti porez od 40 posto. Kad je u pitanju ovih 1,7 milijardi kuna, porez bi iznosio 690 milijuna kuna poreza. A to je samo prvih 20 provjerenih racuna.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/dnevnik-nove-tv-doznaje-14-hrvata-mora-dokazati-odakle-im-1-7-milijardi-kuna-ustedjevine---384528.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo