SVAKA ČAST! / Studoši iz 'Radića' na Jarunu okrenuli dva janjca: 'Za ovo smo se pripremali dva mjeseca!'

Praznik rada u Hrvatskoj zapravo je festival roštilja. Dim i miris mesa okupali su zagrebački Jarun. Svatko je imao svoj trik kako do savršeno pečenog komada mesa. Hrvatima je ljubav prema mljevenom mesu nikad jača. U odnosu na 2017., po članu obitelji trošimo 12 kilograma mesnih pripravaka više. No, prvog svibnja nije se marilo za količine i cijene mesa. 'Dali smo sebi taj luksuz, iako smo studenti', kaže Emil Rimac, student iz Bosne i Hercegovine. Ivan Penić iz Zagreba smatra da si na Praznik rada možemo dozvoliti veće troškove. Ekipa iz Studentskog doma Stjepan Radić usred Jaruna zavrtjela je dva janjca. Robert Musulin i dvadesetak prijatelja za ovaj dan pripremali su se dva mjeseca. 'Naš narod se najviše skuplja uz janjetinu. Prošle godine smo jedno janje dočekali na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Ove godine su dva, jučer u ovo doba su bila živa, tako da su friško došla', kaže Robert. Više pogledajte u prilogu RTL-ove reporterke Lucije Ptičar

1.5.2024.
21:35