VIDEO: / Angelina i Brad 'obješeni' iznad L. A. -a

Ako se nekim slučajem zateknete na ulicama Los Angelesa, nemojte se iznenaditi kad na drvenim banderama ili semaforima, ugledate obješena dobro poznata lica filmskih zvijezda.

15.7.2010.
16:55
VOYO logo

I da vas odmah preduhitrimo, ne, nije riječ o nekom ''terorističkom'' činu ili ''prljavoj'' sabotaži, već o čistoj umjetnosti, čiji se autor krije pod pseudonimom Above.

Riječ je o poznatom američkom street art umjetniku, čiji je točan identitet, baš kao i Banksyjev, javnosti prilično nepoznat, no pretpostavlja se da ima oko 30 godina. Njegova dugogodišnja grafiterska karijera proteže se od rodne Kalifornije, preko Pariza, pa do internacionalnog uspjeha, stoga je danas gotovo cijeli svijet njegovo polje djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprepoznatljiviji je po svojim višeslojnim šarenim socijalno politički angažiranim uličnim radovima, zatim velikim zidnim muralima sa igrama riječi te instalacijama drvenih strelica koje se rotiraju u zraku.

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=13281808&server=vimeo.com&show_title=0&show_byline=0&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABOVE HOLLYWOOD from ABOVE on Vimeo.

Upravo “zračne strelice” su jedna od njegovih posljednjih gradskih prostornih instalacija, a grad u kojem je postavljen niz visećih rotirajućih elemenata, je Los Angleles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o drvenim znakovima na kojima je redom po 50 najpoznatijih muških i ženskih filmskih zvijezda današnjice, ali i prošlih vremena.

“Movie star arrow mobiles”, drvene panele na kojima su prikazani Marylin Monroe, Brad Pitt ili Penelope Cruz, Above je objesio po srcu grada, dajući L.A.-u ogromnu dozu upravo onog čime je u potpunosti opsjednut, filmske junake i zvijezde, glavni razlog zbog kojih grad i jest takav kakav jest, prenosi Pogledaj.to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo