Tko su najbolji kreativci Hrvatske?

Žiri ADCC Awardsa nagradio je 14 radova, najboljih u dizajnu i oglašavanju koji će na europskom ADC*E Awards festivalu u lipnju otputovati u Barcelonu.

7.5.2012.
9:53
VOYO logo

Nagrađeni su radovi Osmijeh (McCann), Rezultati (Bruketa&Žinić), Euro 2012 (Studio International), Boysoldier (Digitel&), Bubnjari (McCann), Hotel Lone (Bruketa&Žinić OM), Tvornica kulture (Superstudio), Chopin 200 (Studio International), Školjka (McCann), Croatia - as it is (Superstudio), Lenac (Studio International), Stina (Bruketa&Žinić OM), Samo Samobor (Studio International), QR marka (Bruketa&Žinić OM).

Predsjednik ovogodišnjeg žirija, naš poznati dizajner Boris Ljubičić, izjavio je: "Rad na žiriranju je bio vrlo komunikativan, ugodan, intelektualan i ne previše težak. Sastav žirija (Dalibor Matanić, Damir Hoyka, Jernej Repovš i Branimir Lazanja) je dobro odabran, bile su pokrivene sve kreativne discipline od majstora u svakoj od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo mnogo radova

Radova ove godine nije bio veliki broj, mogući uzrok je recesija, ali smo uvjereni da smo imali na raspolaganju najbolje radove koji su kreirani i producirani u zadnjih 12 mjeseci. Uobičajena formula bodovanja i nije bila potrebna. Svaki rad je slobodno prokomentiran od svih članova žirija i kod nagrada nije bilo razmimoilaženja.

Kao što znate ADCC je dio Europske udruge ADC*E, stoga smo nastojali primijeniti kriterije koji se primjenjuju kod finalnog natječaja ADC*E Awards koji je i ove godine u Barceloni. Svi smo mišljenja da će nagrađeni radovi sa zlatom i srebrom dobro predstavljati našu kreativnost na tom finalnom natječaju ADC*E-a. Nadamo se nominaciji više radova a možda bude i neka nagrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna pohvala najmanjem radu

Glede toga bih među nagrađenim radovima posebno pohvalio prezentaciju najmanjeg među njima, a to je poštanska marka. Video koji prati rad i pojašnjava ideju marke i njenu pripadnost Hrvatskoj pošti i samoj Hrvatskoj je duhovit, edukativan i međunarodno razumljiv kao i QR- Code grafizam koji se na njoj nalazi. Još je tu izuzetnih radova koji da su bolje prezentirani, mogu puno toga postići u Barceloni. Neki od njih će to i uraditi, za bolji rezultat ideje koju posjeduju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona