Dodirnite bilo koji dio tijela golog izvođača

25.10.2012.
15:09
VOYO logo

Noć performansa 2012. odvijat će se 25. listopada u HDLU, popularnoj Džamiji, a donosi jedinstveni program pet izvođača: Jakova Labrovića, Siniše Labrovića, Marijana Crtalića, Bojana Gagića i Stipe Kostanića. Program započinje u 22 sata, a kao i sva prethodna izdanja Noći performansa obećava zanimljiv istraživački dijalog umjetnika i publike na temu povezanosti, veza, odnosa, u jedinstvenom okruženju Meštrovićeva paviljona, uz besplatan ulaz za posjetitelje. Član iznimno uspješne splitske novocirkuske kompanije Room 100, Jakov Labrović, po prvi će put, i to kako kaže 'preko veze', surađivati s prezimenjakom, performativnim ministrom kulture, Sinišom Labrovićem.

Veze, ali one obiteljske kroz prizmu zvučnih slika, električnih krugova kao instrumenata te tehnologije kao utjelovljena sjećanja – propitivat će multimedijalni umjetnik Bojan Gagić projektom 'Interieur'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisački likovnjak i performer, dobitnik nagrade THT- MSU, Marijan Crtalić u performansu 'Mogućnost izlaska', bavi se problemom suočavanja sa okolinom o kojoj ima nesvjesno stereotipiziran pogled, uvjeren da u odnosu na sebe i svoj pogled na sebe ne može uspostaviti drugačiji odnos.

One Touch

Stipe Kostanić će premijerno izvesti performans 'One Touch' kojim propituje percepciju glumčeve, izvođačeve osobe, koja je u paradoksalnom odnosu istodobno subjekt i objekt, izvođač i instrument. Publika je pozvana bilo kojim dijelom svog tijela jednom dodirnuti bilo koji dio tijela golog izvođača. Upravo tim Kostanićevim performansom uskoro će započeti i beogradsko izdanje Noći performansa u studenom, a kojim Perforacije nastavljaju svoj uspješni niz međunarodnih gostovanja. Perforacije u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku traju od 24. do 31. listopada, a sve informacije o njihovu programu, izvođačima i lokacijama dostupne su na www.perforacije.org

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona