Održana projekcija filmova u sklopu projekta Snimi Ovo!

16.12.2011.
17:54
VOYO logo

Medijska radionica održala se od 15. listopada do 1. prosinca 2011. u prostorijama Europskog doma u Zagrebu, koji je ustupio svoje dvorane i opremu na korištenje.

Radionica na kojoj su predavali mladi hrvatski redatelji Danijel Tipura i David Tešić, pružila je priliku svim zainteresiranim mladim osobama koje žive u domovima i tzv. stambenim zajednicama za nezbrinutu djecu u Zagrebu i okolici da nauče osnove snimanja, montaže te audio i video produkcije tv spotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri tima mladića i djevojaka su zajedno osmislili teme vezane uz njihovu specifičnu životnu situaciju, te je svaka grupa snimila jedan tv spot koji tvori jedinstvenu medijsku kampanju 'Vidiš li i ti stakleni strop?' koja promiče prava djece iz domova za nezbrinutu djecu na adekvatno školovanje te zapošljavanje. Medijsku kampanju prati i portal www.stakleni-strop.hr koji predstavlja platformu za pomoć djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a njezin glasnogovornik je Goran Vlaović koji je također sinoć prisustvovao ovom svečanom događaju.

Uz veliko zadovoljstvo i veselje tijekom predstavljanja i prikazivanja spotova, voditeljica projekta i predsjednica Medijske tvornice, Valerija Novak zahvalila se svim donatorima i sponzorima koji su vjerno pratili i podržali ovaj projekt, a voditeljica print kampanje i dopredsjednica Medijske tvornice, Maja Puhovski iskoristila je u svojem govoru priliku da zahvali medijskim pokroviteljima, podijelila je djeci poklon pakete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staklene plakete u obliku logotipa staklenog stropa izradio je poznati hrvatski umjetnik Davorin Caren, koji je posebno za ovu priliku izradio i šesnaest staklenih medalja za sve polaznike radionice u sklopu projekta Snimi Ovo!.

Snimi Ovo! je sufinanciran sredstvima Svjetske banke, a proveo se uz suglasnost Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje te pokroviteljstvo gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona