Još malo pa uživancija u Salonu stripa u Vinkovcima

Salon stripa i animacije održava se u Vinkovcima od 8. do 11.

5.11.2012.
16:31
VOYO logo

Davne 1984. osnovan, a posljednji put organiziran 1999. godine, kultni Salon stripa pod vodstvom Dubravka Matakovića i Krešimira Zimonića uskoro na 4 dana vraća u Vinkovce ponajbolje iz domaće strip produkcije i još jednom skreće pozornost na autorski pristup stripu, od ove godine s posebnim naglaskom na domaću animaciju.

Izložbu stripova u Galeriji Slavka Kopača u Vinkovcima, ovogodišnji selektor Krešimir Zimonić podijelio je u 3 cjeline: Strip i animirani film, Ženski strip na Balkanu, te Strip na Internetu. Grand Prix Salona 2012 dobiti će Darko Macan, a posebno priznanje Salona, nagradu najboljem mladom autoru dobiva Marko Dješka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik nagrade za životno djelo je legendarni Borivoj Dovniković-Bordo.

Svečano otvorenje Salona i dodjela nagrada je u četvrtak, 8. 11. u Galeriji Slavka Kopača, s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena 10 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekcije animiranih filmova održat će se pak o 9. do 11. 11. u Gradskom kazalištu Vinkovci, a trodnevni program je podijeljen u cjeline: filmovi za djecu, Retrospektiva i Novi animirani filmovi (2009-2012). U programu će biti prikazan i dugometražni igrani film 'Lavanderman', snimljen po istoimenom strip-predlošku.

Projekcije animiranih filmova u Gradskom kazalištu počinju od 18 i 20 sati. Animirani film 'Inspektor Martin i banda puževa' prikazuje se u nedjelju, s početkom od 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na brojnim gradskim lokacijama održati će se popratni program – promocije knjiga i magazina, potpisivanje stripova i druženje sa autorima u Gradskoj knjižnici, radionica stop animacije u Mjesnom odboru Stjepana Radića, okrugli stol u Hostelu Plus, predstavljanje knjiga u Ogranku Matice hrvatske Vinkovci, posjet crtača stripova osnovnim školama, slikanje strip murala na zidovima...

Manifestaciju prati bogato opremljen katalog, na gotovo 200 stranica s puno teksta, slika i stripa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salon stripa i animacije Vinkovci 2012 organizira Umjetnička organizacija Anima i Grad Vinkovci, a podržava Ministarstvo kulture RH.

Više detalja o kompletnom rasporedu te ostalim pojedinostima možete naći na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona