Jeste li spremni za Noć knjige?

'Noć knjige', koja se održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja, bit će obilježena i u Hrvatskoj, u čak 45 gradova.

20.4.2012.
21:53
VOYO logo

'Noć knjige 2012.' održat će se 23. travnja, a budući da se dan ranije (22. travnja) u Hrvatskoj obilježava Dan hrvatske knjige, bit će to prilika da se ova dva važna datuma objedine sa svrhom promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

U više od 220 pojedinačnih programa svatko će pronaći nešto za sebe. Od 'klasičnog' predstavljanja knjiga i autora, preko tribina, razgovora o knjizi, kreativnih i edukativnih radionica za djecu i mlade, izložbi, koncerata, kazališnih i glumačkih predstava, projekcija filmova, glazbenih slušaonica, biblioterapijskih, likovnih i lutkarskih radionica, radionica kreativnog pisanja, uvezivanja knjiga, plesnih perfomancea, izložbi fotografija… do nagradnih igara, stvaranja poezije na licu mjesta, javnog čitanja, čitanja bajki za odrasle i djecu, uvida u svijet nastanka knjige, i mnogih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu 'Noći knjige' sudjelovat će 160 autora, urednika i prevoditelja, 59 knjižnica, 30-tak nakladnika i gotovo 120 knjižara. Također, u 'Noći knjige' sudjelovat će i brojni glazbenici koji će svojim nastupima uveseliti događanja u knjižnicama i knjižarama, a posjetitelje u knjižarama očekuju brojne prodajne akcije, popusti i sniženja knjiga, kao i besplatni upisi, rasprodaje i razmjene knjiga, te projekt Bookcrosing u knjižnicama.

Središnji događaj u NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 18 sati, održat će se središnji događaj – tribina 'Knjiga u krupnom planu', na kojoj će se razgovarati o knjizi, njezinu statusu i budućnosti u hrvatskom društvu s predstavnicima nadležnih institucija i svih dionika u lancu knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija 'Noć knjige' pokrenuta je na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, te Društvo hrvatskih književnih prevodilaca. Program obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava podržava Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona