"DOLJE ŠEKSIJADA I HRVATSKA VLADA" / 7.000 prosvjednika marširalo Zagrebom

U nedjelju je počeo još jedan prosvjed u Zagrebu. Građani su se na Cvjetnom trgu okupili u 16 sati nakon čega su krenuli zagrebačkim ulicama. Ovog puta posjetili su i adresu Andrije Hebranga. Tijekom večeri okupilo ih se sedam tisuća.

6.3.2011.
18:00
VOYO logo

ZAGREB - Sa zahtjevom da Vlada što prije raspiše izbore u nedjelju su oko 16 sati na Cvjetnom trgu prosvjednici počeli novi protuvladin prosvjed, kao i proteklih dana krenuli su u prosvjednu šetnju gradom.

Na prosvjedu se u početku okupilo oko tisuću građana. Pozdravio ih je Ivan Pernar, koji je prije 15-tak dana i započeo s prosvjedima okupljenih oko  Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bini su se izmjenjujivali različiti govornici, a građani ulicama uzvikuju "Svi na ulice", "Istina, istina!", "Mirni prosvjedi", "Dolje HDZ", "Hoćemo promjene".

Među govornicima koji su se izmjenjivali na Cvjetnom trgu bio je i Tomislav Pokrovac predstavnik seljačkih udruga, koji je Vladi postavio ultimatum da odredi točan datum izbora. Seljaci izlaze na ulice idući tjedan te je napomenuo da ako ne budu mogli doći do Markova trga da će zatvoriti sve pristupne ulice tako da će svima biti onemogućem prilaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto prije 17 sati prosvjednici su krenuli prema Markovom trgu, ali ih je kod Kamenitih vrata zaustavila policija.

Nakon toga otišli su do središnjice HDZ-a gdje se nalazi velik broj policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon HDZ-a, preko Kvaternikovog trga su krenuli prema Stanu Jadranke Kosor. Prema procjenama, okupilo ih se oko osam tisuća.

Dosjetljivi prosvjednici su prije Kvatrića skrenuli u Domjanićevu ulicu te stigli do Babonićeve ulice gdje živi Andrija Hebrang. Čuli su se uzvici "Hebrang lopove" i "Andrija skuhaj kavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Hebranga, prosvjednici su se spustili nazad prema Kvatriću i krenuli do Doma sindikata u Šubićevoj ulici. Pred Radničkim domom su se zadržali tek nekoliko minuta i krenuli prema Vukovarskoj gdje je promet blokiran u oba smjera.

Prosvjednici su skrenuli u Aveniju Većeslava Holjevca i došli do javne nacionalne televizije gdje uzvikuju "Hoćemo istinu" i "Ne damo vam pretplatu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starijim prosvjednicima je dosta šetnje po gradu, a ostali su se preko Savske uputili prema centru. Ispred zgrade MUP-a su tražili ostavku Tomislava Karamarka i skandirali ime Ivana Mamića, mladića ubijenog na trgu.

Kod Hrvatske gospodarske komore su skandirali i protiv Nadana Vidoševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 21 sat su napokon stigli nazad do Trga bana Josipa Jelačića gdje su objavili kraj nedjeljnog prosvjeda te najavili idući u utorak u 18 sati na Cvjetnom trgu.

Razišli su se skandirajući "Laku noć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među videima pogledajte nove snimke nedjeljnog prosvjeda.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo