petak, 29.05.2015.

Strava kod KoprivniceŽenu ubolo preko tisuću pčela, bori se za život

Ženu ubolo preko tisuću pčela, bori se za život

'Stanje joj se pogoršalo jer je došlo do trovanja krvi. Pacijentica je na dijalizi i životno je ugrožena. Teško je sada reći hoće li preživjeti ili ne', potvrdio je u utorak dr. Petar Stapar, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici.

Gusti roj pčela napao je u petak Baricu Matanović iz koprivničkog naselja Štaglinec, dok je hodala poljskim putem liječniku u obližnji Glogovac. Kad je naišla pokraj prikolice s 90 košnica, pčele su je napale. Dobila je više od tisuću uboda i životno je ugrožena.

Što je toliko uznemirilo pčele - zasad nije poznato. Očevici su ispričali kako se tamo odvijala prava drama koja samo zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i sanitarnih djelatnika nije na mjestu završila tragično, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hitna stigla prva, ali joj nisu mogli prići zbog pčela!


"Nesretna je žena nemoćno ležala na poljskom putu pokraj košnica, a oko nje bio je gusti, tamni oblak pčela", ispričao je potreseni mještanin. Poljoprivrednici koji su radili na poljima odmah su obavijestili centar 112, a u pomoć je prva stigla Hitna pomoć. No, do nesretne žene nisu se mogli probiti zbog pčela.

Pčelinji roj su naposlijetku rastjerali vodom i dimnim topom. Žena je odmah primila potrebnu injekciju, a iako joj disanje i vitalne funkcije nisu bili ugroženi, stanje joj se u utorak pogoršalo te je teško reći hoće li preživjeti ili ne, kazao je dr. Petar Stapar.

Danas.hr
01.05.2012.
  • još vijesti
  • Ženu ubolo preko tisuću pčela, bori se za život

web preporuke

Komentari

web preporuke