ponedjeljak, 25.05.2015.

U PULSKOM ZATVORUZaraženi HIV-om prijeti čuvarima

Rovinjac koji je sredinom srpnja po rovinjskim kafićima nožem rezao ruke te gostima i osoblju prijetio zaraženom krvlju, isto sada čini i čuvarima u pritvoru pulskog zatvora.

Zaraženi HIV-om prijeti čuvarima


Rovinjac Roberto Riggi (42) koji je 14. srpnja rezanjem ruku i prijetnjama rastjerao goste jednog rovinjskog kafića do 23. kolovoza bit će u pritvoru pulskog zatvora. Tako je presudio Prekršajni sud u Rovinju, a PUI ga je višestruko kazneno prijavila, pa tako i za prijetnju širenja zarazne bolesti, piše Slobodna Dalmacija.

Rezovi na rukama i dalje mu se saniraju pa ga zatvorski čuvari oprezno prate do zatvorske ambulante, gdje mu se previjaju povrede o čemu svjedoče zavoji na rukama i daje redovita terapija.

Premda ga zatvorski čuvari prate zaštićeni rukavicama za jednokratnu uporabu, on sam kada mu stavljaju lisice na ruke i njima zna priprijetiti svojom zaraženom krvlju. Iz krugova bliskih obiteljima zatvorskih čuvara saznajemo da su stoga dodatno opterećeni.

Riggi je u pritvoru pulskog zatvora smješten sam u zatvorskoj ćeliji gdje se hrani iz posuđa koje sam pere i održava ćeliju, što je jedna od preventivnih mjera.

Nakon izdržavanja i ove zatvorske kazne Riggi će se vratiti u Rovinj, te nastaviti ugrožavati mir i sigurnost svojih sugrađana. Da sustav i na njegovom primjeru nije zakazao, on bi vjerojatno već bio pod "krovom" odgovarajuće ustanove, piše Slobodna.

Prethodni članak:
HIV pozitivan se rezao i htio se zapaliti (15.07.2008.)


Net.hr
05.08.2008.
  • još vijesti
  • Zaraženi HIV-om prijeti čuvarima

web preporuke

Komentari

web preporuke