subota, 23.05.2015.

Zločin na TrešnjevciZagrepčanin osumnjičen za ubojstvo brata blizanca izlazi na slobodu

Zagrepčanin osumnjičen za ubojstvo brata blizanca izlazi na slobodu

Milijun kuna vrijednu nekretninu ponudila je majka M.T. kao jamstvo za puštanje sina iz istražnog zatvora, a optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu to je i prihvatilo.

Mladić, za kojeg se sumnja da je 1. siječnja ove godine u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci ubio svog brata blizanca V.T., tako bi uskoro mogao izaći na slobodu i čekati rasplet ovog tragičnog slučaja.

Naime, optužno vijeće u četvrtak nije potvrdilo optužnicu kojom je Županijsko državno odvjetništvo 32-godišnjem M.T. na teret stavilo ubojstvo brata. Drama se odigrala u novogodišnjoj noći, a tužiteljstvo tvrdi da je M.T. oko 4.30 sati 1. siječnja nožem ubo V.M. i nanio mu smrtonosnu ozljedu. M.T se od tada nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru.

U četvrtak je vezan lisicama doveden na sjednicu vijeća koja nije bila otvorena za javnost. U pratnji pravosudnih policajaca pred sudnicom je kratko zastao. Uzdahnuo je duboko i zatim mirnog i blijedog lica izašao pred sudsko vijeće, piše Novi list.

I dok je zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Diana Pervan očito zastupala stav da je slučaj već dovoljno razjašnjen i da optužnica protiv M.T. zbog ubojstva brata V.T treba biti potvrđena, odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić tvrdili su da još mnogo detalja iz te kobne noći nije poznato.

Seks i alkohol


Među ostalim, sporna je sama dinamika tragičnog obračuna braće, kao i uloga tadašnje djevojke ubijenoga mladića koja se te večeri s njima nalazila u stanu.

Podsjetimo, o njezinom odnosu s ubijenim V.T., ali i M.T. bilo je mnogo nagađanja. Spominjala su se tako neobuzdana druženja, divlji i pomalo nastrani seks, potoci alkohola.

No, iako je bila s braćom u stanu fatalna plavuša tvrdi kako ne zna što se točno dogodilo i kako je došlo do kobnog uboda nožem. Prema jednoj od verzija što ih je ponudila istražiteljima nije isključeno ni da se radilo o nesretnom slučaju.

Istovremeno, M.T. još uvijek nije iznio obranu, tek je izjavio da se ne osjeća kriv za ubojstvo brata. Iz svega do sada rekonstruiranog motiv ubojstva i nije utvrđen.

I.B./Novi list
10.05.2013.
  • još vijesti
  • Zagrepčanin osumnjičen za ubojstvo brata blizanca izlazi na slobodu

web preporuke

Komentari

web preporuke