nedjelja, 24.05.2015.

A skidao je i filmoveOptužen jer je preko oglasa prodavao hakerski program

Optužen jer je preko oglasa prodavao hakerski program

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 26-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je od 25. veljače do 24. rujna 2010. godine na jednoj internetskoj stranici objavio oglas za prodaju bežične USB kartice koja probija WEP i WPA zaštite.

Optužnicom se mladiću sa šireg splitskog područja stavlja na teret da je u navedenom periodu neovlašteno objavio oglas za prodaju bežične USB kartice s posebnom naznakom da je predmetna kartica najbolja za probijanje WEP i WPA zaštite, s tim da je prilikom prodaje kartica kupcima isporučivao i DVD-R sa snimljenim računalnim programom BACK TRACK i uputstvima za njegovo korištenje. Taj program isključivo služi za probijanje WEP i WPA zaštite, odnosno neovlašteni pristup na tuđe bežične računalne sustave.

Mladića se također tereti da je u neutvrđenom razdoblju zaključno do 3. studenog 2011. godine bez odobrenja nositelja autorskih prava na nekoliko CD-a i DVD-a neovlašteno snimio računalne programe, te bez odobrenja autora i proizvođača zvučnih i slikovnih snimki i ovlaštenih distributera na više DVD-ova neovlašteno snimio filmska djela.

Time je, prema Kaznenom zakonu, počinio kaznena djela povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa ili sustava, nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača te povrede prava proizvoditelja zvučne ili slikovne snimke i prava u svezi s radiodifuzijskim emisijama.

Agencija Vlm|Danas.hr
02.04.2012.
  • još vijesti
  • Optužen jer je preko oglasa prodavao hakerski program

web preporuke

Komentari

web preporuke