PRETHODNIK UNA I PUNTA: / Fiat bi trebao razmisliti o vraćanju ovog umirovljenika

Image

Dizajner David Obendorfer napravio je još jednu konceptnu viziju automobila koji je ostavio dubok trag na cestama - Fiat 127. Ovaj mali gradski automobil proizvodio se od 1971. do 1983.

11.11.2015.
14:59
VOYO logo

Obendorfer iza sebe već ima radove na BMW i Renault modelima automobila, no najviše se posvetio Fiatu, za kojeg je napravio tri projekta.

Image
Image

Kao i ranije, tako se i kod 127-ice pridržavao osnovnih linija te uspješno spojio moderne automobilističke trendove sa retrom stilom, podjednako izvana i u unutrašnjosti vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiat 127 u modernom ruhu još uvijek ima troje vrata, nešto veće kotače od svojeg prethodnika. Očita razlika primjećuje se u unutrašnjosti, gdje je korištena moderna tehnologija, ponajprije u vidu zaslona osjetljivog na dodir na središnjem mjestu upravljačke konzole. Predviđena je i dvozonska klima te upravljač presvučen kožom s osnovnim tipkama za kontrolu multimedijalnog sustava.

Image
Image

S obzirom na dobre prodajne rezultate Fiat 500 modela, ne vidimo razloga zašto i Fiat 127 ne bi imao svoje poklonike. Uostalom, stare primjerke Fiće, Una, a i Punta još uvijek primjećujemo na cestama, što znači kako ima privrženih Fiatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo