INFERNO EXOTIC CAR: / Meksički superautomobil s 1400 KS napravljen od cinka, aluminija i srebra

Image

I Meksiko je dobio svoj superautomobil. Njegovo ime je Inferno Exotic Car, ima V8 motor s 1400 KS, koji će ubrzati ovu raketu do 100 km/h za tri sekunde, dok mu je maksimalna brzina 395 km/h.

3.1.2016.
13:20
VOYO logo

No, ono što je najzanimljivije kod ovog automobila jest njegova karoserija, koja je napravljena od tvz. metal foama, odnosno metalne pjene. Metal foam je materijal dobiven miješanjem cinka, aluminija i srebra. Upravo zbog toga se metal foram može izdužiti za 100 puta svoje duljine te je sposoban apsorbirati energiju u sudaru kao kod oklopnog vozila. Barem tako tvrdi proizvođač.

Image
Image

Inferno Exotic Car podsjeća na Hot Wheels. Upečatljiva konstrukcija je dizajnirana u meksičkom studiju DoZeRek, a s njima je surađivao i Antonio Ferraioli, koji je radio na dizajnu automobila kao što su Lamborghini Asterion, Veneno Roadster i Aventador Superveloce. Nakon toga je meksički superautomobil sklopljen u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Plan za 2016. je napraviti još pet do sedam prototipova, a zavisno o reakcijama javnosti i medija, Inferno Exotic Car možda doživi i serijsku proizvodnju. Cijena još uvijek nije poznata, no možete i sami zamisliti kolika će biti s obzirom da je u njegovoj izradi između ostalih materijala korišteno i srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo